Album 1
(HU 3634)

-

 vorige pagina

 volgende pagina

Just a thought
Simply sixths
Irish coffee
A grey day in May
Butterflies in september
Solitude
Easy going
Sandy
Laurine
When summer is over
Bye, Bye Solitude


Herdruk in 2006
In het vernieuwde Album 1 is een elfde stuk toegevoegd:
Bye, Bye Solitude

(In de eerste 3 albums is er nog geen sprake van een oplopende moeilijkheidsgraad. Men vindt er in willekeurige volgorde stukken die zich op de schaal van "Kloppenburg" bewegen tussen trap 2 en trap 4)
De muziek uit Album 1 staat op CD 1 en op YouTube:
The Soft Music Bridge on Youtube

 
-

Just a thought

 

Met simpele middelen zoals een bas die uit niet meer dan 3 nootjes bestaat en in de rechterhand akkoordjes die nauwelijks verschuiven ontstaat toch een sfeervol stukje waarin goed pedaalgebruik eigenlijk het belangrijkst is.

 

-
 
-

Simply sixths

 

Ook hier hetzelfde principe voor de bas. In rechterhand louter en alleen het interval sext.-
 
-

Irish coffee

399Kb mp3

Irish coffee doet een beetje Iers aan door o.a. de wat snellere 6/8 maat (jig) en de dalende kwinten in de linkerhand. Het werd ooit geschreven voor een vriendin die dol was op sequensen (zie regel 5 en 6).

-

 

-

A grey day in May

551Kb mp3

A grey day in May schreef ik jaren geleden voor een terminaal zieke, nog jonge vriendin. Tijdens de begrafenisplechtigheid werd dit stuk dat ik voor haar op een bandje had opgenomen tot mijn grote verrassing en ontroering in de overvolle kerk ten gehore gebracht.

 

-

 

-

Butterflies in september

 

Onder de septemberzon op de fiets...bij goed gebruik van het pedaal geeft dit stukje een 'moeilijker' indruk dan het is, ofschoon het gemakkelijk te spelen is.


-
 
-

Solitude

1277Kb (compleet) mp3

Solitude heeft een heel overzichtelijke structuur en is daardoor makkelijk in te studeren.
They love it!


-
-

Easy going

877Kb (compleet) mp3

Easy going is een van de vroegste werkjes, in mijn arme studententijd voor de hele familie als Sint Nicolaascadeautje bedoeld.

-

 

-

Sandy

446 Kb mp3

Sandy was een leerlinge die dol was op "De ballade pour Adeline" in de jaren "80 van de vorige eeuw een zeer populair stuk waarmee de Duitse pianist Richard Claydermann beroemd werd.

-

 

-

Laurine

 

Laurine heeft een eenvoudig aansprekend thema en het stuk biedt, mede door de aangegeven suggesties wat dynamiek en rubato betreft, veel mogelijkheden tot een expressieve voordracht. Voor Maaike Laurine, mijn dochter, die haar roepnaam niet als titel wilde.


-
 

When summer is over

282 Kb mp3

When summer is over schreef ik naar aanleiding van het overlijden van mijn vader, die zijn kinderen het vermogen meegaf om intens van muziek te genieten.
Een zeer kostbaar goed.


-

 

Bye, Bye Solitude


 
top

Geen menu? Klik dan hier