Album 2
(HU 3698)

-

vorige pagina

volgende pagina

Yes, Yes, Nanette
Little Ingrid's waltz
Shining waters
Anybody home?
Sunday morning chat
Lazy sister
Sonata, with love to Schubert

(In de eerste 3 albums is er nog geen sprake van een oplopende moeilijkheidsgraad. Men vindt er in willekeurige volgorde stukken die zich op de schaal van "Kloppenburg" bewegen tussen trap 2 en trap 4)
De muziek uit album 2 staat op CD 1, en op YouTube:
The Soft Music Bridge on Youtube

-

Yes, Yes, Nanette

 

Licht populair met een vleugje barok en zelfs nog een vage herinnering aan Für Elise op bladzij 3 is het toch een stuk vol afwisseling. Hier en daar zelfs quasi virtuoos.

-

Little Ingrid's waltz

 

Een babywalsje als cadeautje.

-

Shining waters

762Kb mp3

Shining waters heeft wederom een verdrietige achtergrond: vrienden met een probleem-dochter met wie het uiteindelijk allemaal goed kwam.

-  

-

Anybody home?

423Kb mp3

Anybody home? (zie ook John William's walking blues in bundel 4) schreef ik uit schuldgevoel voor de toen tienjarige Jan Willem, die ik op een zomerse dag, al wiedend in mijn achtertuin totaal vergeten was en die na een vruchteloos geroep of er ook iemand thuis was, tenslotte onverricht ter zake maar weer naar huis wandelde.

-

-

Sunday morning chat

 

Sunday morning chat als troost voor mijn moeder die altijd zo verdrietig werd als iemand van ons "When summer is over" speelde.

-

-

Lazy sister

 

Lazy sister Op mijn autoradio hoorde ik een keer een popnummer met een lekkere bas. Ik noteerde het ritme en ging er thuis mee aan de slag. Een leerling, die zelf ook hevig aan het stoeien was met keyboards, vond het zo leuk dat hij het binnen een week gaaf voor mij speelde en op een bepaalde grappige plek waar ik al schrijvend had zitten gniffelen, schoot hij spontaan in de lach. Want gelachen moet er zo af en toe ook!

-

-

Sonata, with love to Schubert

  • allegro vivace
  • larghetto
  • allegro con moto

allegro con moto

 1375 Kb (Compleet) mp3

..en die "love" manifesteert zich het duidelijkst in het derde deel.

-

top  

Geen menu? Klik dan hier.