Album 3
(HU 3840)

-

vorige pagina

volgende pagina

When Linda walks alone
Hommage à C.Dalmaine
Hommage à Fr.Kuhlau
When the party is over
Mixed feelings II
Metro
Kalundborg
Denise
Partir c'est ...
Intermezzo
Allegro con spirito

(In de eerste 3 albums is er nog geen sprake van een oplopende moeilijkheidsgraad. Men vindt er in willekeurige volgorde stukken die zich op de schaal van "Kloppenburg" bewegen tussen trap 2 en trap 4)
De muziek uit album 3 staat op CD 1 en op YouTube:
The Soft Music Bridge on Youtube

-

When Linda walks alone

 

Ze was 17 en het was net uit met haar vriendje.

-

-

Hommage à C.Dalmaine

 

Cyril Dalmaine heeft een aantal hele aardige boekjes gecomponeerd o.a. "The Queen's highway" (trap 2 Kloppenburg) De leerlingen speelden het graag en op een van die stukken schreef ik deze variatie.

-

-

Hommage à Fr.Kuhlau

849Kb compleet mp3

Dit stuk is een variatie op het eerste deel van de overbekende sonatine op. 20 no. 1 en wordt in een speels en meer eigentijds jasje gestoken. Het eindigt bovendien zodanig dat de toehoorders spontaan gaan klappen: leuk voor een uitvoering!

-  

-

When the party is over


Mijn muzikale bedankje voor een leuk feest.

-

-

Mixed feelings II

 622Kb mp3

De 4-handige versie is te vinden in bundel Duets I.

-

-

Metro

 

voor een leerlinge die zowel Bartók als ook "pop" wel zag zitten.

-

-

Kalundborg

 

14 jaar geleden verhuisden wij van Zutphen naar Capelle a/d Ijssel, waar Kalundborg deel uitmaakt van de Scandinavische buurt. Het plaatsje Kalundborg bleek een kustplaatje te zijn in Denemarken en in die eerste sombere wintermaand ontstond dit kalme grijzige lied waarin nog vaag een misthoorn doorklinkt.

-

-

Denise

 

Alweer een geboortegeschenk..

-

-

Partir c'est ...

 680 Kb mp3

Na een lange inleiding ontspint zich een weemoedig thema dat alles te maken had met een verhuizing en een tragische gebeurtenis in de vriendenkring. Ik speelde het voor onze vrienden bij ons vertrek uit Zutphen en de helft van het gezelschap was zeer aangedaan vooral ook omdat tegelijk met ons vertrek er nog een ander geliefd gezin wegtrok.

-

-

Intermezzo

 

Voor de nieuwe baby van de uitgever... (als componiste hoef je voor kraamcadeautjes de deur niet uit..)

-

-

Allegro con spirito

 

Na mijn eerste kennismaking met het 5 minuten-festival tijdens de Piano Driedaagse in de Doelen in Rotterdam vond ik het een uitdaging een stuk te schrijven dat binnen die 5 minuten viel en dat als een aardig alternatief wellicht een bijdrage zou kunnen leveren aan dit inspirerende pianofestival.

-

top  

Geen menu? Klik dan hier.