The Soft Music Piano Bridge

Onder de titel The Soft Music Piano Bridge Over The Classics And All That is een reeks albums verschenen van de hand van Hens Vlam-Verwaaijen met toegankelijke, technisch ongecompliceerde pianomuziek die jong en oud veel speelplezier verschaft.
Volwaardige pianomuziek die aanspreekt en minder moeilijk is dan het lijkt, en aantrekkelijk voor hen die eens wat anders willen dan de traditionele klassieke pianoliteratuur.
De muziek in de albums bevat elementen uit hedendaagse stijlen als pop, jazz en musical, zonder afbreuk te doen aan een volwaardige pianotechniek. Ook zij die goed overweg kunnen met toonladders en gebroken drieklanken komen aan hun trekken.
Op deze pagina's introduceren wij de muziek uit de albums (en de cd's), met beschrijvingen van de inhoud, notenvoorbeelden en mp3 audio clips. (Onderaan deze pagina meer over de audio.)

Nieuw

Bundel 11 in de serie The Soft Music Piano Bridge over the Classics is verschenen.

Naar Album 2 voor fluit en piano

Hens Vlam-Verwaaijen

Hens Vlam-Verwaaijen, afgestudeerd aan het Amsterdams Conservatorium, had als leraren Paul Frenkel en Jan Odé. Ze studeerde compositie bij Ernest W. Mulder en Hennie Schouten.
Als pianodocente bemerkte ze dat na een aantal jaren veel leerlingen de belangstelling voor de klassieken verloren, en om meer populaire muziek vroegen.
Het is voor deze leerlingen dat ze het concept van de Soft Music bedacht, waarin de populaire en de klassieke muziek samenkomen.

Biografie (pdf)

Een lezenswaardig (en prettig lezend) verhaal over Hens Vlam-Verwaaijen en over ontstaan en totstandkoming van de Soft Music Bridge bundels. Getiteld: Van Stofzuiger tot "The Soft Music Piano Bridge". Lees of download hier de pdf.

 

Voor wie?

Voor iedereen die verder wil kijken dan zijn 'klassieke' neus lang is, van jong tot oud, van beginners (De "Light" bundels 4 en 5) tot meer gevorderde spelers (Album 7, Sonata Classica).
Pianodocenten die op zoek zijn naar aanvullend repertoire zullen de Soft Music Bridge voor hun leerlingen als een welkome afwisseling ervaren.


Waar zijn de albums te krijgen?

De albums zijn gepubliceerd door De Haske/Hal Leonard (voorheen Harmonia) en Music Bridge Publishing en zijn in de betere bladmuziekwinkels te vinden.

Via Internet (o.a.):

(Informatie voor de detailhandel: inkoop van de bundels bij Hal Leonard MGB Heerenveen.)

Hoe komt u aan de CD's?

De CD's zijn niet in de winkel te koop maar te verkrijgen door 10 Euro per CD (incl. verzendkosten) over te maken op:

Bank (IBAN) NL92 INGB 0005 2410 20
ten name van H-Vlam-Verwaaijen, Capelle a/d IJssel,
onder vermelding van de CD-keuze, naam en adres.

Bij overschrijvingen ook uw adres en bestelling per E-mail doorgeven.

Buiten Nederland:
IBAN zoals hierboven genoemd,
BIC: INGBNL2A

Voor verzendingen buiten Nederland en de kosten, neem even per email contact op met Hens Vlam.Contact Hens Vlam / Music Bridge Publishing

email

Klik op de envelop om E-mail te sturen. Uw emailprogramma zal openen met een mail naar hensvlam [at] live [punt] nl.

Kalundborg 23
2905 AK Capelle a/d IJssel
Nederland
Telefoon: 010-4588163


hens vlam
Hens Vlam-Verwaaijen

EPTA
www.eptanederland.nl

Hens Vlam is lid van de European Piano Teachers Association

 


Audio voorbeelden

Indien het mp3 icoon ziet kunt u van het betreffende stuk een mp3-voorbeeld laden. De voorbeelden komen van de CD's. Meestal zijn de mp3-voorbeelden fragmenten, bijv. de eerste 30 seconden van een stuk. Alleen als het woordje compleet is toegevoegd, dan is de audiotrack compleet. Het is normaal dat het laden van mp3-files enige tijd kan duren.
Indien uw browser is voorzien van een media speler of plug-in die mp3 files kan afspelen en daarvoor de goede instellingen heeft, wordt de mp3-file indien geladen direct afgespeeld. Wel is dan een snelle verbinding nodig. U kunt ook de mp3 bewaren op uw harddisk en later afspelen met een mp3-speler.

(Tip: Indien bij de combinatie inladen/afspelen de eerste seconden niet worden afgespeeld, even de speler op stop zetten en opnieuw starten.)

 


(c) 2000-2015
All images, sounds and html are copyrighted, public use is prohibited.


Ziet u geen menu? Klik dan hier

To see the english site please click here